maandag 27 juli 2020

1 Amsterdam-Lissabon



Dag 1      05 April 2016  Dinsdag   Amsterdam-Lissabon we vliegen met TAP.Com.

Het weer in Amsterdam was  bewolkt in Lissabon is  het zonnig

We staan om 01.00 uur op wel een beetje vroeg we waren wel vroeg naar bed gegaan. Om 02.00 uur gaan we Roos afhalen en dan gaat het richting Schiphol waar we om 03.00 uur aankomen, veel te vroeg natuurlijk. Op de borden staat dat Tap eerst de balies om 04.30 uur open maakt. Op dat tijdstip kwamen drie dames van de Tap aanlopen even nog wat babbelen met elkaar moet ook gebeuren en de rij werd maar langer en langer en 15 min later konden we de bagage afgeven. Daarna door de security check , hierna konden we eindelijk koffie gaan drinken, hierna was het wachten dat de Gate open ging, dat was 06.30 uur.
Om 07.00 uur waren we in de lucht. Na een uurtje kregen we gratis een ontbijt.
Tegen 10.00 uur waren we in Lissabon eerst de klok een uur terug zetten, moesten even wachten de slurf was er niet. Onderweg kregen we nog een paspoort controle. Als je gebruik wilt maken van de Metro ( sterk aan te raden ), ga je meteen rechtsaf als je de aankomsthal uitgaat, aan het einde van de aankomsthal zie je een rode boog en dat is de ingang van de Metro, beneden staan automaten, zorg  dat je contant geld bij je hebt, neem een 24 uurs kaart heb je veel plezier van kan je in de Metro, Tram gebruiken. Er zijn geen plattegrondjes  van de metro beschikbaar maar via internet kan je ereen uitprinten, erg handig.

Ons Hotel

We gaan naar ons hotel, krijgen meteen een kamer om 10.00 uur zijn wij op de kamer, WIFI gratis, als je een pelgrim bent meteen bij de boeking zeggen krijg je korting.

We gaan de stad verkennen we gaan met de Metro naar station Rossio vandaar  uit gaan we wandelen. Onderweg pakken we tram 25 en verkennen hiermee de oude stad.


Hier halen we onze eerste stempel

We gaan onze stempel halen in de kathedraal, tegenover gaan we wat drinken daarna gaat het met de Metro terug naar ons Hotel, we gaan eerst nog wat boodschappen doen voor morgen. Op de kamer gaan we internetten en de route voor morgen uitzoeken.

We maken een ritje met Tram 25


Om 17.00 uur gaan we een restaurant opzoeken, we vinden er een we nemen soep, ommelet met friet, sla, brood, kaasje en een biertje erbij, we betalen per persoon 11,50. Restaurants gaan eerst om 19.00 uur open. Hierna terug naar het hotel we gaan badderen en de was doen en vroeg naar bed. De wekker gaar om 06.45 uur morgenochtend dan begint onze wandeltocht.


Voor meer informatie zie Vliegen op deze site.


Nog een plaatje over de temperatuur en de regen die gemiddeld valt:







Openbaar vervoer – Metro (Lissabon)

Sinds juli 2012 is het mogelijk om met de metro van en naar Lissabon Airport te reizen,
iedere 6 a 9 minuten vertrekt er een metro vanaf het vliegveld. Aeroporto is
tegenwoordig het eindstation van de rode metrolijn. Wilt u gebruik maken van de
metro dan zult u een ‘Viva Viagem’ kaart (ook bekend als 7 Colinas) ter waarde
van € 0,50 moeten aanschaffen, deze elektronische kaarten kunt u opladen met geld.
Op deze manier kost een rit met de metro van Lissabon Airport naar welk metrostation
dan ook de eerste keer € 1,90, daarna € 1,40 per keer. Bent u van plan om vaker
gebruik te maken van de metro, bus of tram dan kunt u een 24-uurs ticket kopen
voor € 6,00 (+ € 0,50), wat wij dus doen.
We stappen bij metrostation Saldanha uit, we moeten hier over stappen op de lijn richting Rato (dus de Gele lijn ) en bij het metrostation Picoas uitstappen.
Vanaf hier is het ongeveer 50 meter lopen naar ons Hotel Pousada de Juventude de Lisboa.





Wij overnachten in dit Hostal 2 pers.kamer met eigen badkamer en ontbijt.
Pousada de Juventude de Lisboa

Reserveringsgegevens 1 nacht  Inchecken dinsdag 5 april 2016 (15:30 - 00:00)
Uitchecken     woensdag 6 april 2016 (08:00 - 12:00)

Prijs:   
€ 40 Beste prijsgarantie € 1 Toeristenbelasting per persoon per nacht is niet inbegrepen.
  
Pousada de Juventude de Lisboa biedt gedeelde en privé-accommodatie, op 300 meter van het Marques de Pombal-plein en op 50 meter van metrostation Picoas. Er is gratis WiFi.
De gedeelde accommodatie is voorzien van kluisjes, individuele leeslampjes en toegang tot de gemeenschappelijke badkamerfaciliteiten. De privé-accommodaties beschikken over een televisie, een bureau en een eigen badkamer. (deze hebben wij geboekt)
Er zijn verkoopautomaten met drankjes en snacks, evenals een cafetaria die geopend is van 09:00 tot 18:00 uur.



We beginnen met onze wandeling op het plein Praca dos Restauradores op het midden van het plein staat een Obelisk die in 1886 opgericht  is ivm de bevrijding Portugal van Spanje.
We gaan richting zuiden, lopen over het kleine plein  Praca Dom Joao da Camara en belanden dan in Rossio Praca Dom Pedro IV . Dit plein was jarenlang het  hoofdplein van Lissabon. Hier vonden parades, stierenvechten, en in de middeleeuwen verbrandingen plaats van ketters.
Richting zuiden bevind zich het cafe Nicola, vanaf hier volgen we de Rua Aurea en na enkele meters zie je rechts de grote lift Elevador de Santa Justa of ook te wel Elevador do Carmo genoemd. Deze toren werd in de 20 eeuw van Raoul Mesnier du Ponsard opgericht, hij was een leerling van Gustav Eiffel. Momenteel brengen twee kabines de passagiers naar het 32 meter hoger gelegen Largo do Carmo  in Bairro Alto. Via een smalle trap kom je op de bovenste etage van de toren, waar je  een prachtig uitzicht hebt over het oudste deel van Lissabon. Terug op de Rua Aurea de lift in je rug gaan we rechtdoor naar de Rua de Santa Justa en buigen bij de tweede straat naar rechts de Rua Augusta in. In deze straat vind je kleine winkeltjes en restaurants, als we verder lopen komen we bij de triumppoort Arco da Rua Augusta als we hier verder lopen komen we op het plein raca do Comercio. Hier staat het nieuwe paleis het oude is werd met de aardbeving van 1755 erg beschadigd.



Hier twee filmpjes over Lissabon met informatie, hoef je niet op youtube te zoeken.

https://www.youtube.com/watch?v=pLnmALfiRF0

Bovenstaand filmpje is een citytrip in Lissabon


https://www.youtube.com/watch?v=KZGtiljVZzQ

Bovenstaand filmpje is een Sightseeing van Lissabon





Geen opmerkingen:

Een reactie posten