maandag 27 juli 2020

22 Pontevedra-Padron

Dag 22  26 April 2016    Pontevedra/Poio naar  Padron 40,17 km.  Totaal tot nu 541,61


Het weer is zonnig                                Nog 1 dag te gaan


We verlaten Poio en lopen naar Pontevedra bij de brug de Puente de O Burgo hebben we met Paula en Kim afgesproken om 06.30 uur, via klinker straatjes en land weggetjes  gaan we het Galisische platteland in.
De camino gaat via groene akkers, wijngaarden en kastanje bossen naar Alba hier is
het romaanse kerkje van Santa Maria de Alba met een zittend figuur het is nog donker toch maar een foto maken.

Gezellig met zijn tweeen op de foto



 
We vervolgen onze weg en komen in de problemen in Alba (San Caetano) daar geven de gele pijlen een
verkeerde richting aan ze gaan naar links, je moet gewoon rechtdoor lopen dat deden we dus niet we gingen links naar de plaatselijke middenstand (restaurants) dus we laten deze ook links liggen en we lopen langs de snelweg tot het eerste wegrestaurant, Roos vraagd waar  we zitten , we moeten eerst maar koffie drinken en over 15 min. worden we door een aardige meneer met zijn auto naar de officiele route gebracht. Na 15 min. allemaal in zijn auto en via verschillende binnenweggetjes worden we binnen 4 min. op de route gezet. Er blijken toch nog hele lieve mensen op de wereld te zijn.


Ons wandelpad voor vandaag

Bloemetjes langs de weg hier bloeid alles al


Na een paar uur lopen gaan we wat eten langs ons wandelpad


Ons wandelpad




Het gaat verder richting Caldas do Rei hier gaan we wat drinken en eten en onze voetjes war rust gunnen we hebben nu ongeveer 20 km gelopen we zijn op de helft,


In San Miguel de Valga   gaan we wat drinken en nemen afscheid van Paula en Kim ze overnachten hier wij gaan nog 10 km verder lopen. We zien Paula en Kim donderdagavond om 18.00 uur in Santiago voor de Kathedraal. Word dus vroeger.




Het gaat verder de berg op via het dorpje Carracedo en bereiken na 9 kilometer de top van de O Pino. Nu gaat het oenmlaag naar San Miguel de Valga  daarna weer een paar kilometer omhoog en dan omlaag naar Pontesecures

Kerk met Begraafplaats


Waar je het 12 eeuws kerkje van San Xulian kan bezoeken nu gaat het verder richting Padron, waar we ons hotel opzoeken. Na het badderen gaan we boodschappen doen en wat eten, we gaan vroeg naar bed zijn een beetje moe na die 40 kilometers lopen.








Overnachten: in Padron

Albergue Pensión Flavia 2 pers kamer met bad 38,00 euro te duur.
Travesía de la Feria,13, 15900 Padrón, Spanje

Albergue Pension Flavia bevindt zich boven een restaurant en ligt in Padron, op 25 meter van de rivier de Sar. Dit pension biedt gratis WiFi en een gedeelde woonkamer en keuken.
Het pension heeft slaapzalen met stapelbedden en privékamers, allemaal inclusief een kast,
beddengoed en handdoeken. De privékamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een bad of een douche. Slaapzalen hebben een gedeelde badkamer.

Binnen 600 meter van Albergue Pension Flavia vindt u diverse restaurants en winkels. De accommodatie ligt naast de Portugese pelgrimsroute, de Santiago de Compostela, en de stad van Santiago ligt op 25 km afstand.





Op het moment dat je doodgaat , ervaar je geen afscheid van het leven, maar merk
je dat je het leven gewoon op een hoger niveau gaat genieten.

Over het algemeen verlaat een ziel een lichaam als zij er klaar mee is.
Zij heeft afgemaakt wat ze met dit lichaam wilde doen. Ze heeft de ervaringen die ze zocht, ervaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten