maandag 27 juli 2020

23 Padron-Santiago

Dag 23   27 April 2016      Padron  naar Santiago de Compostela  30,60 km

Het weer is bewolkt                                                                              Totaal tot nu toe 572,21 km.


Hoera we hebben het gehaald ( Roos en Harry) Paula en Kim ook.


De wekker gaat om 06.15 uur, we vertrekken om 07.00 uur

Vandaag bereiken we Santiago de Compostela, we verlaten Padron komen nog Rosalia als standbeeld tegen, zo heet mijn maatje ook.

Rosalia in steen


de eerste 6 km is het nog redelijk vlak tot Esclavitude. We  passeren  op de heuvel de ruines van  de Castro Lupario burcht. Voor Teo gaan  we koffie drinken en wat eten daarna gaat het via klinkerstraatjes en kleine weggetjes naar Teo en Milladoiro naar de Agro de Monteiros op 240 meter ,

In Teo

Oud opslagschuurtje
Wij zijn in Milladoiro


Milladoira



hier van daan  zien we al de torens van de Kathedraal van Santiago de Compostela . Nu gaat het 3 kilometer omlaag en dan weer omhoog. We bereiken  de stadsgrens van Santiago, je bereikt een splitsing je kan links of rechts naar het centrum lopen als je links gaat doe je er ongeveer 30 min. over je blijft op hoogte, ga je rechtsaf ga je dalen en doe je er langer over het gaat nog even op en neer, we gaan door de oude binnenstand richting Kathedraal het word behoorlijk druk want hier komen alle pelgrimspaden samen, ze komen uit Sevilla,Le Puy, Saint Jean Pied de Port, en natuurlijk Lissabon waar wij vandaan komen, we komen om 12.55 uur aan voor de Kathedraal waar we foto,s maken.
Roos voor de Kathedraal

Harry voor  de Kathedraal



Daarna gaan we ons certificaat halen, het kantoor en de huiskamer van de Lage Lande zijn weer op een andere plek, waar we Ria leren kennen we krijgen koffie en een koekje erbij en ons laatste stempeltje.

.
De Huiskamer met Ria

Wij staan voor de Huiskamer

Ingang waar je je certificaat moet halen

Hier worden ze uit geschreven
    



Iedere dag om 12 uur wordt in de kathedraal de Pelgrimsmis opgedragen. Dan worden o.a de namen opgelezen van iedereen die die dag de Compostela heeft ontvangen van de Offcina de Pegrinos. We gaan de kathedraal in en zien dat het grote wierrookvat (de botafumeiro ) in het midden hangt. We nemen plaats in de zijbeuken, daar zit je het beste als het wierrookvat na de mis door de kerk geslingerd wordt, een aantal monniken bereiden het slingeren voor en even later wordt de geur van wierrook door de kathedraal geslingerd, de uitslag van de slinger is ongeveer 65 meter, het is een hele belevenis om dit te zien, ik heb het persoonlijk al diverse keren gezien en ben er elke keer weer stil van.



             Wierrookvat in de kathedraal





Overnachten:
Hotel Bonaval 3-sterrenhotel  2 pers kamer met bad en ontbijt 51,00 euro
Bonaval, 2 - 4, 15703 Santiago de Compostela, Spanje  erg goed aan te raden


Hotel Bonaval is gelegen in het historische centrum van Santiago de Compostela. Het is gehuisvest in een Galicisch landhuis uit de 18e eeuw.
Het elegante maar moderne Hotel Bonaval heeft een rustige uitstraling en een prachtige uitzicht op de torens van de kathedraal en het Bonaval-park. De stenen muren, houten balken en organische kleurstoffen passen mooi bij de moderne meubels en parketvloeren.In de omgeving kunt u het Museum voor Moderne Kunst, het Pobo Galego Museum en de oude Porta do Camino-poort bezoeken. Dit hotel is de ideale uitvalsbasis om deze historische, monumentale stad te bezoeken, de uiteindelijke bestemming van de pelgrimsroute naar Santiago.
Na een dag sightseeing zullen de traditionele, Galicische gerechten in het restaurant van het hotel uitstekend smaken. Alle gerechten zijn gemaakt met verse lokale producten.





Nog een filmpje over Santiago:

https://www.youtube.com/watch?v=BvyThA_pTds





Rouwen is het laatste wat zij van jullie verlangen. Als jij wist waar ze waren,
en dat hun eigen, hogere keuze was, dan zou je hun vertrek vieren. Als jij ook
maar een moment zou ervaren wat het hiernamaals is, zoals jullie dat noemen, en
je zou er gekomen zijn terwijl je vervuld was van de hoogste gedachten over
jezelf en over God, dan zou je bij hun begrafenissen alleen kunnen glimlachen en
dan zou je hart van vreugde overlopen.

En het is goed om te huilen. Het is een eerbetoon aan jullie liefde, aan je
Geliefde. Maar je rouw zou niet erg lang duren als je wist welke grootse
werkelijkheden en prachtige ervaringen de gelukkige ziel wachten wanneer
zij het lichaam heeft verlaten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten