maandag 27 juli 2020

11 Mealhada-Agueda



Dag 11   15 April 2016  Mealhada naar Agueda 27,82 km 5.52 uur

Het weer de hele dag regen     Het  aantal kilometers wat we gelopen hebben 244,09                                            

We staan om 06.45 uur op pakken alles in en gaan om 07.30 naar de ontbijtzaal, daar treffen we een schots echtpaar aan  ook op weg naar Santiago, maar het kwam niet tot een aardig gesprek. We eten lekker, mijn maatje vuld nog een flesje met vruchtesap we maken nog een lunchpakketje 2 broodjes kaas altijd lekker als er niets anders te eten is.


Ons Hotel


Om 08.00 gaan we wandelen we verlaten het hotel en gaan links af naar het restaurant waar we gisteren gegeten hebben, doe je ongeveer 4 min. over.

Hier vind je aan de linkerkant de eerste gele pijl weer
We trekken onze poncho's weer aan want het begint weer te regenen, we gaan door een stuk bos
We gaan deze kant op

We volgen de gele pijlen

Hoe gaan we dit oplossen links of rechts

Gelukkig niet mijn schoen
We wandelen gezellig verder zingen, singin in the rain en andere regenliedjes. Mijn maatje was zeker een shamaan in haar vorig leven en heeft vannacht stiekem op haar regentrommeltje getrommeld zodat het nu met bakken uit de hemel komt. We lopen  door stille dorpjes waar de honden ons verwelkomen met veel geblaf, je kan beter een poes nemen, die blaffen gelukkig niet en die kan je nog aaien ook, als je dat hier bij de honden probeert, heb je een paar vingers minder.

 We worden nog steeds nat

Leuk wandelpad

We lopen gezellig verder door de plassen, in mijn schoenen is alles lekker nat, hoef ik vanavond mijn sokken niet meer te wassen. Na 18 km gaan we een bakkie doen in Aguada de Baixo, hier ontmoeten we Kim uit Korea we babbelen gezellig hij is ook in Lissabon begonnen, moeten op de foto met hem en zegt dat hij 68 jaar oud was. Roos kreeg een hoestbui en kreeg van de eigenaresse een glaasje sterke drank, erg lekker mocht er ook van proefen. Na twee koffie en een pitstop zijn we in de regen verder gelopen.

Roos aan haar hoestdrankje

Harry met Kim uit Zuid Korea niet die uit het Noorden

Roos met Kim

We drogen onze spullen een beetje
We gaan verder richting Agueda en moeten een stuk op een snelweg lopen, plotseling stopt er een auto bij Roos, ik denk zeker om een praatje verlegen, maar  dat was niet het geval, vroeg of we naar Santiago de Compostela liepen wat dus het geval was kregen we ieder een zakje met appels en een waterflesje wat nooit weg is je drinkt liters, water natuurlijk.

Roos met haar appeltjes

Harry rmet zijn appeltjes



Wij verlaten de snelweg en lopen weer door een wijkje waar we het volgende bord tegen komen.


Vanaf hier nog 312 kilomete  naar Santiago de Compostela het schiet al lekker op
Het gaat verder tot we een ondergelopen doorgang tegen komen, we klimmen omhoog naar de snelweg en aan de andere kant omlaag.

Hier kunnen we niet onder door, we klimmen omhoog naar de weg

Zo ziet het van de andere kant uit
Wij zijn bijna in Agueda en lopen over de brug het stadje binnen, blijkt dat ons hotel 5 km. buiten dit stadje aan de snelweg ligt. Ik kan geen foto;s meer maken want het komt nou echt met bakken uit de lucht. Het hotel ligt richting Vila de Mourisca do Vouga vlak bij een Mac Donald. We komen door en door nat bij ons hotel aan checken in en brengen alles wat  nat is naar een drooghok dit is tot 23.00 uur open, wij hopen dat het straks droog is. De stroom valt hier ook af en toe uit, dus je kan alles weer opnieuw intikken. Het word nu een beetje warm we hebben de airco op 30 graden gezet, misschien is dat de oorzaak.



Overnachten:

Castro (2 pers.kamer 30,00 euro)
Rua da Famel, nº295, Mourisca do Vouga, 3750-760 Águeda, Portugal

Castro ligt in Águeda en biedt rustige, comfortabele accommodaties. Er is gratis WiFi beschikbaar.

De kamers bieden toegang tot een patio en beschikken over een tv en airconditioning. Ze hebben een eigen badkamer met een douche, een bad en een bidet. Extra's zijn satelliet- en kabelzenders.
Op minder dan 200 meter afstand vindt u diverse restaurants, die lokale en traditioneel Portugese gerechten serveren. Tot de faciliteiten van Castro behoren een tuin en een verkoopautomaat.




Vrouwen begrijpen het ritme van het leven het best. Zij leven hun hele bestaan
volgens bepaalde ritmes. Zij zijn in ritme met het leven zelf. Vrouwen gaan gemakkelijker met de stromen mee dan mannen. Mannen willen duwen, trekken, zich verzetten, de stroom sturen. Vrouwen ervaren het en geven er dan vorm aan om harmonie te produceren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten