maandag 27 juli 2020

21 Redondela-Pontevedra

Dag 21  25 April 2016  Redondela naar Pontevedra/Poio 20,44 Km

Het weer is zonnig ideaal wandelweer        Nog 2 dagen te gaan        Totaal afgelegde km 501,44

We verlaten Redondel en dalen ongeveer 1 ½ kilometer, hierna gaat het ongeveer 5 kilometer omhoog naar 160 meter naar de top van  de Alto de Lomba waar we weer een schitterend uitzicht hebben over de Ria de Vigo. We gaan weer dalen, als je omhoog gaat moet je ook weer eens omlaag, voor Arcade komen we Paula en Kim weer tegen, verder gaat het via de snelweg naar Arcade  wat aan de kust ligt. We gaan koffie drinken en wat eten.


We komen Paula en Kim weer tegen




We steken hier de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een gevoelige nederlaag op liep.

Ponte Sampaio

Voorraadschuur


Het pad gaat nu steil omhoog het dorpje uit via smalle
klinkerstraatjes naar de volgende top op 160 meter, we gaan weer dalen via landelijke paden door kleine dorpjes opgetrokken uit granietsteen,


Ons wandelpad

Kerkje St.Marta


Kerkje St.Marta




tussen de velden en wijngaarden door naar Pontevedra.  Deze stad is sinds de middeleeuwen het belangreikste centrum van deze streek. We moeten nog de brug oversteken om in Poio ons hotel op te zoeken, Pontevedra was ook al vol geboekt in september 2015.  We laten Paula en Kim achter die slapen in een nonnenklooster.

In dit klooster slapen Paula en Kim voor 20,00 euro per persoon

De ingang

De kamer er lopen afvoerbuizen door de muren, deed geen oog dicht, dus niet boeken

De badkamer

Uitzicht uit het raam



We gaan nog een wandeling door Pontevedra maken en een terrasje pakken met ons vieren erg gezellig allemaal vandaag, het weer was zonnig en de omgeving heel mooi en niet te veel klimmen.

We drinken en eten wat



We bekijken de kerk


De dames trekken gekke bekjes hebben er lol in

We gaan gek doen


We gaan boodschappen doen en brengen Paula en Kim terug naar het Nonnen Klooster waar ze misschien weer tot bezinning komen. Wij lopen terug naar ons hotel we hebben afgesproken dat we ze morgen om 06.30 uur oppikken en gezamelijk de eerste 20 km.lopen wij moeten daarna nog eens 18 km. lopen


Overnachten:


In Poio net over de brug met Pontevedra ( alles was al in september vol geboekt)


Ons hotel in Poio


Erg goed hotel

Hotel Don Pepe 2-sterrenhotel  2 pers.kamer met bad 36,75 euro
Hotel Don Pepe ligt op 5 minuten lopen van het centrum van Pontevedra (een beetje meer maak er maar 15 min van) en biedt lichte kamers met gratis WiFi en uitzicht over de Ria de Pontevedra. In het restaurant van het hotel worden verse vis en traditioneel Galicische gerechten geserveerd.
Elke ruime kamer van het Don Pepe is uitgerust met een tv, een minibar, een kluisje en een eigen badkamer met haardroger, badjas, slippers en gratis toiletartikelen.





Nog een filmje over deze stad:

https://www.youtube.com/watch?v=I3xbUNXAJPo




Wetenschappers zijn over het algemeen rustige types, die niet graag praten. Dat is niet nodig. Hun werk spreekt voor zich , is vanzelfsprekend. En als ze iets proberen te doen en ze falen, dan hebben ze niets te zeggen.
Met politici zit dat anders. Zij praten zelfs als ze falen. In feite praten ze soms meer naarmate ze meer falen.
Dat geldt ook voor religies. Hoe meer ze falen, hoe meer ze praten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten