maandag 27 juli 2020

Vervoer in Lissabon/Porto

Vervoer in Lissabon

Hoe komt u van Lissabon Airport in het centrum van Lissabon?

Openbaar vervoer – Metro (Lissabon)
Sinds juli 2012 is het mogelijk om met de metro van en naar Lissabon Airport te reizen, iedere 6 a 9 minuten vertrekt er een metro vanaf het vliegveld. Aeroporto is tegenwoordig het eindstation van de rode metrolijn. Wilt u gebruikmaken van de metro dan zult u een ‘Viva Viagem’ kaart (ook bekend als 7 Colinas) ter waarde van € 0,50 moeten aanschaffen, deze elektronische kaarten kunt u opladen met geld. Op deze manier kost een rit met de metro van Lissabon Airport naar welk metrostation dan ook de eerste keer € 1,90, daarna € 1,40 per keer. Bent u van plan om vaker gebruik te maken van de metro, bus of tram dan kunt u een 24-uurs ticket kopen voor € 6,00 (+ € 0,50). De reistijd naar metrostation Baixa-Chiado in het centrum is ongeveer 30 minuten. U kunt op metrostation Alameda overstappen op de groene metrolijn of op metrostation São Sebastião, het beginstation van de rode metrolijn, overstappen op de blauwe metrolijn. Het grote treinstation Oriente dat wordt gebruikt door hogesnelheidstreinen bereikt u met de rode metrolijn in 10 minuten zonder over te hoeven stappen. Meer info vindt u hier, website Metro Lisboa.


Stadsvervoer

Met de "Lisboa Card" kunt u van het openbaar vervoer in de stad en de treinen die tussen Lissabon en Sintra en Lissabon en Cascais reizen, gebruikmaken. Ook geeft de kaart recht op vrije toegang of kortingen bij monumenten, musea en toeristische tours. De kosten zijn 18,50 euro voor 24 uur, 31,50 euro voor 48 uur en 39 euro voor 72 uur. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar: 24 uur - 11,50 euro; 48 uur - 17,50 euro; 72 uur - 20,50.
www.askmelisboa.com

Het tarief van bussen van Carris is 1,80 euro en het tarief van trams is 2,85 euro.
www.carris.pt

Een kaartje voor de Metro kost 1,40 euro.
www.metrolisboa.pt

De kaart "Sete colinas", die voor 0,50 euro te koop is bij de kiosken van Carris en van de Metro, kan opgeladen worden met kaartjes voor één dienst of voor een combinatie van beide diensten (Carris en Metro). De kosten zijn 6,00 euro voor een dag.

Porto

Met de kaart "Porto Card" kunt u onbeperkt gebruikmaken van het stadsvervoer en deze biedt gratis toegang of kortingen bij verschillende monumenten en musea. Ook kunt u met korting terecht bij shows, cruises op de Douro, toeristische tours, restaurants en traditionele winkels.
De kaart kost:
Voor één dag 6,00 wandelen met transport 13,00 euro.
Voor twee dagen 10,00 wandelen,  20,00 euro met transport
Voor drie dagen, 13,00 wandelen, 25,00 met transport.

Zie hiervoor :http://short.visitporto.travel/portocard

Een buskaartje kost 1,80 euro en een Metrokaartje kost 1,70 euro. Combinatiekaartjes voor bus, metro en trein binnen het stedelijk gebied van Porto (Andante) kosten 7 euro voor één dag en 15 euro voor 3 dagen.
www.stcp.pt
www.metrodoporto.pt



Geen opmerkingen:

Een reactie posten