maandag 27 juli 2020

4 Azambuja-Santarem



Dag 4  8 April 2016  Azambuja  naar Santarem  34,92 km    7.13 uur

Totaal aantal gelopen km.tot nu toe  84,35 km.

De wekker gaat om 04.50 uur geen tijd voor mij, maar ik moet mij aanpassen met deze tocht, lukt al aardig, we gaan inpakken en gaan op pad in het donker.
Natuurlijk gaan we meteen verkeerd, gisteren niet gekeken hoe we moeten starten. Dus we pakken de N3 en volgen die ongeveer 7,5 km. Onderweg nuttigen we nog een broodje met kaas wat Roos gisteravond klaar gemaakt heeft onder een prachtige sterrenhemel (lopend) want er moet doorgestapt worden.  Ik word af en toe bijgeschenen met het telefoontoestel van mijn wandelmaat zodat ik in het donker niet struikel. We zien langzaam de zon opkomen en we zien dus ook beter waar we onze voeten neer zetten. Bij het bord Valada  gaan we rechts af het is nog ongeveer 8 km hier naar toe, hier houden we onze eerste koffiepauze na 15.5 km. moet kunnen.



Ons wandelpad

Ons Hostel ,maar we moeten nog 15 km lopen


Je wandeld nooit alleen


We drinken ieder twee koffie en betalen daarvoor 2,40 euro valt allemaal wel mee hier in Portugal. We komen ook weer de pijlen tegen naar Fatima en Santiago we waren ze kwijt omdat we niet de route tot hier gevolgd hebben. Bij het plaatselijke kerkje wilde de priester net weg rijden maar we maakten een gebaar van een stempel, dus we krijgen van zijn kerkje een mooie stempel in onze pelgrimspas. Als je deze route gaat lopen is het je laatste kans om voor genoeg water te zorgen de volgende 20 km is daar geen mogelijkheid voor. We gaan door een agrarisch gebied, er worden hier veel druiven verbouwd, als je hier in September loopt kan je af en toe een druifje eten. We lopen over eenzame paden waar we af en toe door een trekker ingehaald worden. We maken nog 1  pauze even wat drinken en eten in de berm van het zandpad wat een luxe. Roos lijkt wel op duracelbatterijen te lopen ik zie haar af en toe in verte maar ze blijft wel af en toe wachten op mij.


Vanaf hier gaat het nog 3 1/2 km omhoog



Dan gaat het verder bij Santarem komt de man met de hamer bij mij langs geen water meer en ik moet nog 3,5 km langs de weg stijl  omhoog, gelukkig is er meteen een klein kroegje rechts boven waar we cola konden drinken en even bij komen. Dan gaat het verder naar het centrum 2 x vragen en we kunnen inchecken in ons Hostel. Aardige eigenaar laat ons zien waar we morgenochtend ons ontbijt kunnen maken de recraratieruimte en waar we de was kunnen doen, doen we morgen dus. We gaan badderen lekker lang onder een hete douche staan, probleem met mijn schouders, ik geloof dat ik toch weer te veel bij mij heb. Na het douchen even onder de wol bijkomen. Roos zet het elektrische kacheltje aan want het is hier een beetje klam. Om 16.30 uur gaan we boodschappen doen en kijken waar we kunnen eten vanavond.

Ons Hostel helemaal rechts slapen wij


Satarem

                                                                                Santarem

Wij overnachten in het Santarem Hostel (2 pers.kamer met ontbijt 40,00 euro)  biedt zowel privékamers als slaapzalen op een centrale locatie in de historische binnenstad van Santarém. U kunt er gebruikmaken van een gedeelde keuken en gratis WiFi.

Het hostel heeft slaapzalen en privékamers met gedeelde en eigen badkamerfaciliteiten.
Elke kamer is voorzien van een ventilator en verwarming, en sommige kamers bieden persoonlijke lockers.

U kunt in de gedeelde keuken uw maaltijden bereiden en tevens genieten van het ontbijt
dat elke dag in de ontbijtruimte geserveerd wordt. De gemeenschappelijke woonkamer met kabel-tv en mediaspeler is een ideale plek om te ontspannen en kennis te maken met de andere gasten.




De stad Santarém biedt gratis huurfietsen waarmee u deze prachtige gotische stad kunt verkennen.
       
Santarem ligt in de Vale do Tejo. De stad Santarem is de hoofdstad van de regio Ribatejo.
In deze provincie worden de Portugese stieren gefokt.
De stad heeft een grote, drukbezochte arena waar tussen Pasen en Oktober stierengevechten worden gehouden. Deze touradas vinden op zondagmiddag en soms op donderdag plaats.
Er is ook een Archeologisch Museum in de Portas do Sol Park, ook de 14e eeuwse gotische kerk van Grace met haar middeleeuwse toren van kalebassen is een bezoekje waard.

Nog een filmpje over deze stad:

https://www.youtube.com/watch?v=N6DL3_s8HF8





Je zorgen maken is ongeveer de slechtste mentale activiteit die er is,
na haat, die uiterst zelfdestructief is.
Je zorgen maken heeft geen zin. Het is verspilde mentale energie.
Het roept biochemische reacties op die het lichaam schaden, van verstopping
tot hartaanvallen en een veelheid aan tussenliggende zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten