maandag 27 juli 2020

6 Amiais de Baixo-Fatima



Dag 6    10 April 2016 Amiais de Baixo naar Fatima 31 km  8.30 uur

Totaal aantal kilometers 144,59

Vannacht werden we  om 03.45 uur wakker het kacheltje begon opeens te loeien zat een thermostaat in, als het te koud werd ging hij vanzelf weer aan. Dus we konden nog twee uur doorslapen, gelukkig maar. Om 05.45 uur ging de wekker alles inpakken wat nog niet ingepakt was en we verlaten dit hotel, we leggen nog 4,00 euro neer voor het kacheltje en de stroom, krijgt niet het keurmerk van MAX. We gaan weer in het donker op pad we missen de afslag nu niet, het gaat meteen omhoog, goed voor de beenspieren en de blaar van mijn maatje. Het gaat vandaag op en neer van 200 naar 500 meter, bij Cova de Feto gaat het behoorlijk omhoog, gelukkig hebben we stokken bij ons, zonder stokken is het hier heel moelijk te lopen.

Bij Cova de Feto in de regen

Hier gaan we omhoog


We lopen tussen de muurtjes omhoog wat een werk moet dat geweest zijn


We gaan de mist in, we lopen niet verkeerd maar we zitten in de wolken letterlijk, erg zwaar en het begint ook weer te regenen dus de poncho maar weer aan dat loopt ook niet erg prettig, we gaan bij Minde behoorlijk naar beneden en het komt met bakken naar beneden en ik had gisteren nog zo met de bovenbuurman gesproken maar ik heb zeker iets verkeerd gezegt. In Minde houden we na 13 ½ km  onze eerste koffiepauze ieder 2 koffie en wat lekkers we komen weer even bij. Hierna gaat het weer 2 ½ km omhoog, alles is goed aangegeven je hebt eigentlijk geen boekje nodig.

We  lopen in de mist

Het worden geen 12 km maar meer dan 20 km

We leggen ons steenje er ook bij eerst Roos

En daarna ik
Het gaat nu door veel bossen en over zandpaadjes, als je Fatima ziet vanaf de heuvelrug dan heb je 26 km gehad dan moet je nog wel 4km lopen voordat je bij de kathedraal bent, even door vragen en dan zijn we in ons hotel Genesis, mooie kamer en badkamer heerlijk warm water goed voor de spieren. Om 16.30 uur gaan we naar het grote plein voor de kerk, maken nog een kerkdienst mee kopen kaarsjes om te branden voor de familie en halen ons stempeltje bij de infobalie.

Roos in Fatima op het grote plein

Harry ook

Hier steken we onze kaarsjes aan

Een groep kerkgangers

De grote kerk er kunnen geloof ik meet dan 1000 personen in


Hier beginnen we morgen te lopen


Daarna gaan we uitzoeken hoe we morgen moeten lopen in het donker. Om 05.00 uur kunnen we ontbijt krijgen en om 05.30 uur gaan we lopen naar Pombal ongeveer 40 km. Om 18.30 uur gaan we beneden eten er blijkt ook een groep van Kras in dit hotel te zitten, ook 2 dames uit Schagen. Na het eten gaan we naar de kamer even alles bij werken en vroeg slapen het word morgen weer een lange dag. Het hotel is erg gehorig maar verder is het ok.


















Iets over de geschiedenis van Fatima.

Met Onze-Lieve-Vrouw van Fátima wordt Maria aangeduid die tussen mei en oktober 1917 zes keer verschenen zou zijn aan de drie herderskinderen (Zuster) Lucia, Franceso en Jacintha nabij het Portugese stadje Fátima.  

De drie geheimen van Fatima

Eerste geheim

Maria zou tijdens de verschijningen drie geheimen hebben prijsgegeven. In het eerste geheim beschreef Maria de verschrikkingen van de hel; een onblusbaar vuur waarin de zielen van de zondaars branden.
(de hel bestaat niet lees het boek van Neale Donald Walsch)
Daarbij voorspelde zij het einde van de Eerste Wereldoorlog en tevens het begin van de Tweede, dat volgens zieneres Lucia ingeluid werd door de buitengewone noorderlichten in 1938.

Tweede geheim

Ook deed de Maagd Maria een oproep aangaande Rusland. Het land dat enige maanden na de verschijningen verscheurd zou worden door de Russische Revolutie moest toegewijd worden aan het Onbevlekte Hart van Maria door de paus, in eenheid met de katholieke bisschoppen van de wereld. In 1984 wijdde paus Johannes-Paulus II de gehele wereld aan het Onbevlekt Hart van Maria toe. Volgens critici is hiermee niet voldaan aan de wensen van de Verschijning. Nadrukkelijk vraagt Maria om de rozenkrans te bidden.

Derde geheim


Het derde geheim was lange tijd alleen bekend bij het Vaticaan. Dit geheim zou in 1960 openbaargemaakt worden door de paus

Pas in 2000 werd door Vaticaan-woordvoerder Joáquin Navarro-Valls bekendgemaakt. In het visioen figureert een in het wit geklede bisschop die wordt neergeschoten terwijl hij met het kruis tussen talloze gedode martelaar en loopt. Dit visioen verklaart achteraf waarom het derde geheim een profetie was van de aanslag die Mehmet Ali Ağca in 1981 pleegde op paus Johannes Paulus II. Die aanslag vond eveneens plaats op 13 mei en de paus gelooft daarom dat het aan Onze-Lieve-Vrouw van Fátima te danken was dat de kogel in zijn buik, en niet in zijn hoofd terechtgekomen was. Later werd de operatief verwijderde kogel verwerkt in de kroon van het beeld van Maria van Fátima.

Overigens is het derde geheim van Fátima ook wel in verband gebracht met paus Johannes Paulus I, met name door degenen die beweren dat de paus geen natuurlijke dood stierf maar zou zijn omgebracht.

Overnachten:

Hotel Genesis ( 2 pers.kamer 33,80 euro) ligt op slechts 200 meter van het Heiligdom van
Fátima en de Kerk van de Heilige Drie-eenheid in Fátima. Het biedt stijlvolle kamers met een televisie en er is gratis eigen parkeergelegenheid beschikbaar.

De kamers van Hotel Genesis zijn voorzien van airconditioning en een moderne en stijlvolle inrichting.
Alle kamers hebben een eigen badkamer. Sommige kamers hebben een balkon met een panoramisch uitzicht over Fátima.

In het restaurant van het hotel kunt u elke dag terecht voor een ontbijtbuffet. Voor het diner staan traditioneel Portugese gerechten op het menu.

Hotel Genesis ligt op slechts 1 uur rijden van het strand van Nazaré. Op loopafstand zijn
diverse winkels te vinden.

Fatima


In Fátima vind je de Basiliek, het Huis van Onze-Lieve-Vrouwe Dolores en de Kapel der Verschijningen. Per jaar komen vier miljoen pelgrims naar deze plek, waar 70.000 mensen getuige waren van de wonderlijke verschijning van de Heilige Maagd Maria.
Tegenwoordig staat er een beeld van Onze-Lieve-Vrouwe en is er plek voor maximaal 250 pelgrims in het Huis van Onze-Lieve-Vrouwe van de berg Karmel. Daarnaast is een monument ter ere van het Heilig Hart van Jezus Christus.

Nog een filmpje over deze stad:

https://www.youtube.com/watch?v=yLsVAUSda2o




Zorgelijkheid, haat en angst – samen met hun afstammelingen vrees, bitterheid,
ongeduld, gierigheid, onvriendelijkheid en de zucht tot veroordelen en
verwerpen – vallen het lichaam op celniveau aan. Het is onmogelijk een
gezond lichaam te hebben onder deze condities.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten